Om

Mitt intresse för släktforskning har funnits länge och det började med att min morfar i slutet av 1980-talet visade mig släktforskning som hans bror gjort på sin släkt. Vilka var dessa personer? Hur levde de? Hur har de format oss? Jag hade så många frågor medan jag bläddrade igenom forskningen. Det skulle dröja runt 20 år innan jag på allvar började släktforska och gå kurser i området. Det var en helt ny och fascinerande värld som öppnade sig. Successivt började jag bygga mitt eget släktträd med min mammas skaraborgska anor och med min pappas som kom från Dalsland och Småland. När jag 2014 hörde talas om DNA-släktforskning och att det gick att ta ett DNA-test för att komma vidare i sin släktforskning, då var jag fast! Möjligheten att kunna komplettera den traditionella släktforskningen med modern DNA-teknik är fantastisk. Att kunna få information om tidigare generationer och okända fäder som vi kanske inte ens vet namnet på svindlar. Efter sex år har jag såväl kunnat fastslå traditionell släktforskning som att få ledtrådar till okända anmödrar och anfäder. I mina gener, i mitt DNA, bär jag med mig tidigare generationer som gjort mig till den just jag är.

Efter att ha levt med tanken på att starta eget i ett par år tog jag i januari 2018 steget fullt ut. Att utbilda inom genetisk genealogi och att hjälpa människor att få kunskap om sitt genetiska arv känns värdefullt. Jag hjälper även till med traditionell släktforskning och uppdragsforskning.

Och privat då. Jag kommer från Trollhättan men bor sedan länge i Göteborg med min sambo. Till vardags arbetar jag med reklam på Sveriges största inhousebyrå. Jag gillar språk, främst italienska och har studerat det i tio år, och favoritresmålet är förstås Italien. Är utbildad copywriter och självutnämnd språkpolis. Helgerna tillbringar jag gärna i vår husvagn alldeles vid havet med naturen inpå knuten.

Annons